MENU

Aanbevolen

Elementor Addons

Er is veel mogelijk met Elementor Pro. Maar soms ben je net op zoek naar dat ene beetje extra. Dat kun je vaak wel realiseren met Elementor Add-ons. Op deze pagina bevelen we graag een aantal addons aan!

Tip: probeer niet meer dan twee addons te gebruiken. Noteer wat je nodig hebt tijdens het bouwen en ga daarna op zoek naar de addon die alle (of zoveel mogelijk) van deze wensen kan vervullen. 

*Deze aanbevelingen zijn gesponsord

Kosten: 59 dollar per jaar (voor onbeperkt aantal websites), 

PowerPack is één van de eerste add-ons die ik heb uitgetest toen ik begon te werken met Elementor. De belangrijkste reden: ik wilde een carousel maken voor teamleden en blogartikelen. Deze functie zit helaas nog niet in Elementor Pro.

Een ander voordeel van PowerPack is dat ze een form styler widgets bieden voor Gravity forms, Caldera forms, Ninja forms, Contact form 7 en WP forms. Ideaal als je al veel contactformulieren op je website hebt staan en deze beter wilt stijlen. Gebruik je gewoon eenvoudige contactformulieren? Gebruik dan gewoon de forms widget van Elementor Pro. Dat scheelt je weer een plugin.

Widgets & Extra's:

Kosten: gratis en betaald (vanaf 15,40 dollar p/m)

Envato Elements biedt templates voor Elementor die je zo kunt importeren op je website. Een groot voordeel van Envato Elements is dat ze templates aanbieden in dezelfde stijl. Zo kun je bijvoorbeeld één stijl kiezen en daaronder heb je weer de keuze uit een ‘Over’, ‘contact’ of ‘Homepage’ template. Zo is je website altijd helemaal in één stijl.

Voor beginners

Envato Elements is een goede add-on als je weinig ervaring hebt met Elementor en geen designer bent. Je kunt dan toch eenvoudig een website maken die qua stijl ook eenheid uitstraalt.

Stockfoto’s Pro versie

Als je gaat voor de betaalde versie krijg je ook toegang tot onbeperkt aantal stockfoto’s. Dit gebruiken we zelf heel. Erg handig als je aan het bouwen bent, maar je hebt nog geen beeldmateriaal van de klant ontvangen. Je kunt ze namelijk direct toevoegen vanuit de mediabibliotheek. 

Kosten: 49 dollar (onbeperkt aantal websites)

Net als PowerPack kun je met Ultimate addons formulieren (Caldera, Contact form7, Gravitiy forms) stijlen. Een andere interessante widget is de ‘‘Hotspots‘. Hiermee kun je afbeeldingen interactief maken. Handig als je bijvoorbeeld producten verkoopt waarbij enige uitleg nodig is of waarbij je juist bepaalde eigenschappen wilt highlighten.

WooCommerce extra’s

Heb je ook een webshop met WooCommerce? Dan biedt deze add-ons ook mogelijkheden om de productweergave te verbeteren. Denk aan een product carousel, het toevoegen van badges bij je producten of andere aanpassingen in de product grid.

Widgets en extra's:

Kosten: gratis versie en pro versie (39 dollar – single site)

Deze add-ons zijn we volop aan het testen. De reden: image layers! Hiermee kun je afbeeldingen als het ware tot leven brengen door verschillende lagen te gebruiken. Dit brengt weer extra dynamiek op je website. Ook de multi scroll vinden we interessant. Deze add-ons biedt qua ‘special effects’ beslist meer mogelijkheden dan de andere add-ons.

Ze bieden zowel een gratis als pro versie. Bij de gratis versie zie ik niet direct veel bijzonderheden.

Widgets en extra's:

Essential add-ons gaat ook al een tijdje mee en blijft het aanbod uitbreiden. Zo bieden ze een post timeline, protected content en een teamcarousel. 

Widgets en extra's:

Kosten: 35 dollar voor één website

Wil je meer doen met contactformulieren? Dan is Piotnet addons misschien de addon die je zoekt. Naast dat deze addon ook vele interessante widgets biedt, hebben ze ook een form builder. 

Widgets en extra's: