WordPress & Elementor kennisbank

Aanbevolen

Elementor Addons

Er is veel mogelijk met Elementor Pro. Maar soms ben je net op zoek naar dat ene beetje extra. Dat kun je vaak wel realiseren met Elementor Add-ons. Op deze pagina bevelen we graag een aantal addons aan!

Tip: probeer niet meer dan twee addons te gebruiken. Noteer wat je nodig hebt tijdens het bouwen en ga daarna op zoek naar de addon die alle (of zoveel mogelijk) van deze wensen kan vervullen.

*Deze aanbevelingen zijn gesponsord

Beoordeling:
5/5

Als we van één addon veel gebruik maken dan is het wel van de plugins van Crocoblock. Deze aanbieder heeft 18 aanvullende plugins voor Elementor. Met name JetElements, JetEngine en JetSmartFilters zijn handige add-ons voor je Elementor site. Een echte aanvulling op Elementor Pro. Maar ook bieden ze extra opties voor je WooCommerce pagina’s. 

Wij maken zelf veel gebruik van JetEngine listings, waarmee je custom listings kunt maken voor alle post types. 

Kosten: vanaf 10 dollar voor één plugin (single site)

Uitgelichte plugins

Beoordeling:
5/5

Regelmatig komen we bij PowerPack uit als we op zoek zijn naar een specifieke widget. Zoals een team carousel, registratieformulier, links effects of een showcase widget.

Daarnaast bieden ze ook een enorm tijdbesparende functie: cross domain copy paste. Daarmee kun je stijlen van een widget van de een na de andere pagina kopiëren. Handig voor webbouwers!

Kosten: 59 dollar per jaar (unlimited websites)

Widgets & Extra's:

Beoordeling:
4.6/5

Net als PowerPack biedt deze addon ook de mogelijkheid om stijlen van het ene domein naar het andere te kopiëren. Verder is ultimate addons interessant voor marketeers. Zo kun je met deze addon Google Reviews integreren op de website en hebben ze ook een scheme markup widget

Kosten: 55 dollar per jaar (single website)

Widgets en extra's:

Beoordeling:
4.5/5

Deze add-ons zijn we volop aan het testen. De reden: image layers! Hiermee kun je afbeeldingen als het ware tot leven brengen door verschillende lagen te gebruiken. Dit brengt weer extra dynamiek op je website. Ook de multi scroll vinden we interessant. Deze add-ons biedt qua ‘special effects’ beslist meer mogelijkheden dan de andere add-ons.

Kosten: 39 dollar (single site)

Widgets en extra's:

Beoordeling:
4/5

Essential add-ons gaat ook al een tijdje mee en blijft het aanbod uitbreiden. Zo bieden ze een post timeline, protected content en kun je ook een Instragram feed toevoegen. Een interessante widget is ook de category filter voor blogartikelen. Dit zit op dit moment nog niet in Elementor Pro post widget, maar is wel een veelgevraagde functionaliteit. 

Kosten: 39,97 dollar voor één website

Widgets en extra's:

Beoordeling:
4/5

Wil je meer doen met contactformulieren? Dan is Piotnet addons misschien de addon die je zoekt. Naast dat deze addon ook vele interessante widgets biedt, hebben ze ook een form builder. Deze addon is wel meer geschikt voor de gevorderde Elementor gebruiker. 

Kosten: 35 dollar voor één website

Widgets en extra's:

Kosten: gratis en betaald (vanaf 15,40 dollar p/m)

Envato Elements biedt templates voor Elementor die je zo kunt importeren op je website. Een groot voordeel van Envato Elements is dat ze templates aanbieden in dezelfde stijl. Zo kun je bijvoorbeeld één stijl kiezen en daaronder heb je weer de keuze uit een ‘Over’, ‘contact’ of ‘Homepage’ template. Zo is je website altijd helemaal in één stijl.

Voor beginners

Envato Elements is een goede add-on als je weinig ervaring hebt met Elementor en geen designer bent. Je kunt dan toch eenvoudig een website maken die qua stijl ook eenheid uitstraalt.

Stockfoto’s Pro versie

Als je gaat voor de betaalde versie krijg je ook toegang tot onbeperkt aantal stockfoto’s. Dit gebruiken we zelf heel. Erg handig als je aan het bouwen bent, maar je hebt nog geen beeldmateriaal van de klant ontvangen. Je kunt ze namelijk direct toevoegen vanuit de mediabibliotheek.