404 pagina instellen in WordPress met Elementor

Inhoud van dit artikel:

Een 404 pagina instellen in WordPress doe je eenvoudig met Elementor Pro. Een 404 pagina wordt getoond als een pagina niet wordt gevonden. Het beste kun je 404 pagina’s zoveel mogelijk vermijden. Dit doe je onder andere door het juist instellen van redirects. Als er dan alsnog mensen op een 404 pagina terecht komen, dan wil je dat deze er goed uit ziet. In dit artikel laten we je zien hoe je een 404 pagina instelt in WordPress met Elementor.

Als je geen 404 pagina hebt ingesteld

Een 404 pagina wordt geregeld door het thema waar je mee werkt. Meestal zien die er niet heel fraai uit, dus het is wenselijk om deze te vervangen. Dat kan met Elementor.

Template aanmaken in Elementor

Om een 404 pagina in te stellen in WordPress, moet je eerst een template aanmaken in Elementor.

  • Ga in je WordPress menu naar ‘Templates’ –> ‘Theme Builder’
  • Klik op de knop ‘Nieuwe toevoegen’
  • Kies bij type templates voor ‘Single’ en bij Post type voor ‘404 Page’. Geef het template een naam, bijvoorbeeld ‘404 Pagina’.

Standaard templates gebruiken

Zodra je klikt op ‘Template aanmaken’ opent Elementor direct de bibliotheek waarin je al 404 templates vindt, die je zo kunt toevoegen. Wij raden je aan om een van deze templates te gebruiken en naar wens aan te passen.

Pas het template aan naar wens en klik vervolgens linksonderin op ‘Publiceer’. 

Je kunt nu instellen op welke pagina’s je dit template wilt tonen. Hij staat standaard op ‘404 page’, daar kun je hem op laten staan.

Ons resultaat:

404 pagina instellen elementor voorbeeld

Deze vind je misschien ook interessant:

Elementor webshop: zo stel je de shoppagina in!

Een Elementor webshop maken doe je vrij eenvoudig. Elementor werkt goed samen met WooCommerce, dé plugin voor WordPress als je een website wilt bouwen. Elementor

Template maken voor custom post types met Elementor

Als je een custom post type maakt wil je hier vaak ook een ‘custom’ template voor maken. Een van de redenen waarom ik graag werk

Layout categorie pagina aanpassen met Elementor

Wil je de layout van een categorie pagina aanpassen? Bijvoorbeeld in WooCommerce of voor de categorieën of tags die je gebruikt op je blogpagina? Met